Propozície

Súťaž Barman

KATEGÓRIE NÁPOJOV

Každý súťažiaci si zostaví vlastné originálne receptúry pre svoju kategóriu nápojov podľa podmienok uvedených ďalej a tieto v termíne do 26. septembra 2025 prihlási do súťaže.

Základné kolo

1. kategória – Soft drink 3 porcie
2. kategória – Before dinner cocktail 3 porcie
3. kategória – After dinner cocktail 3 porcie
4. kategória- Sparkling cocktail 3 porcie

Superfinále

Gin fizz 2 porcie


| Soft drink |


Receptúra

Musí obsahovať produkt značky GIFFARD z portfólia spoločnosti ST. NICOLAUS Group, v množstve min. 2 cl. V prípade použitia soft nápoja môže súťažiaci použiť len produkt z portfólia spoločnosti ST. NICOLAUS Group (Budiš, Iconic, Gemerka, Zlatá studňa, Fatra, Franklin&Sons).


Obsah nápoja (len obsah Ingrediencií)

10 cl – 30 cl


Vystúpenie

3 minúty príprava pracoviska
6 minút miešanie súťažného nápoja vo svojej kategórii
3 minúty upratanie pracoviska

viac informácií



| Before dinner cocktail |


Receptúra

obsahovať ako bázu – Borec LONDON Dry Gin v objeme min. 3 cl. Ostatné suroviny smú byť modifikátormi (napr. bitters, sirupy, likéry a pod.). V prípade použitia ďalšieho spiritu musí byť jeho objem menší ako objem povinnej suroviny Borec LONDON Dry Gin. Before dinner cocktail nesmie obsahovať viac než 1 cl osladených produktov.


Obsah nápoja (len obsah Ingrediencií)

8 cl – 10 cl


Vystúpenie

3 minúty príprava pracoviska
6 minút miešanie súťažného nápoja vo svojej kategórii
3 minúty upratanie pracoviska

viac informácií



| After dinner cocktail |


Receptúra

obsahovať ako bázu – Professorado Caribbean Original 38% v objeme min. 3 cl. Ostatné suroviny smú byť modifikátormi (napr. bitters, sirupy, likéry a pod.). V prípade použitia ďalšieho spiritu musí byť jeho objem menší ako objem povinnej suroviny Professorado Caribbean Original 38%.


Obsah nápoja (len obsah Ingrediencií)

8 cl – 10 cl


Vystúpenie

3 minúty príprava pracoviska
6 minút miešanie súťažného nápoja vo svojej kategórii
3 minúty upratanie pracoviska

viac informácií



| Sparkling cocktail |


Receptúra

Musí obsahovať ako bázu – Primat Prosecco D.O.C. spumante v objeme min. 7 cl a obsah alkoholu nesmie byť viac než 4 cl.


Obsah nápoja (len obsah Ingrediencií)

minimálne 10 cl


Vystúpenie

3 minúty príprava pracoviska
6 minút miešanie súťažného nápoja vo svojej kategórii
3 minúty upratanie pracoviska

viac informácií



| Superfinále |


Gin Fizz

Do superfinále postupuje víťaz z jednotlivej kategórie. Finalisti pripravujú vlastnú verziu (twist) klasického drinku - Gin Fizz podľa vlastnej receptúry, ktorá musí obsahovať základnú bázu Borec LONDON Dry Gin. Súťažiaci pripravujú 2 porcie svojho nápoja v časovom limite 5 minút. Na prípravu pracoviska majú k dispozícií 3 minúty. Na prípravu svojho drinku môžu využiť svoju fantáziu a kreativitu. Pred samotným vystúpením bude mať súťažiaci 1 minútu na odprezentovanie drinku v Anglickom jazyku. Všetky suroviny a inventár na prípravu svojho drinku si zabezpečuje súťažiaci vo vlastnej réžii.

viac informácií

DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE


| Ingrediencie |

Ľubovoľné, zodpovedajúce prihlásenej receptúre s ohľadom na povinné suroviny, udané v centilitroch (cl), dashes (strekoch) a drops (kvapkách). Suroviny musia byť odmeriavané. Maximálny počet ingrediencií je obmedzený na šesť (6), vrátane strekov, kvapiek a vložiek.


| Pracovné pomôcky |

Každý súťažiaci si zabezpečí sám (vlastné) a prinesie ich na pracovisko vrátane slamiek a miešadiel. Povolené sú len potrebné pomôcky.


| Dekorácie |

Dekorácie súťažných nápojov si musí pripraviť súťažiaci samostatne vo vyhradenom priestore za pódiom pod dohľadom technického komisára v časovom limite 15 minút pred príchodom na pódium. Dekorácie pripravené vopred alebo mimo vyhradeného priestoru nie sú povolené

DOKUMENTY NA STIAHNUTIE