KATEGÓRIE NÁPOJOV
Každý súťažiaci si zostaví vlastné originálne receptúry pre svoju kategóriu
nápojov podľa podmienok uvedených ďalej a tieto v termíne do 26.
septembra 2025 prihlási do súťaže.
Základné kolo
1. kategória – Soft drink 3 porcie
2. kategória – Before dinner cocktail 3 porcie
3. kategória – After dinner cocktail 3 porcie
4. kategória- Sparkling cocktail 3 porcie
Superfinále
Gin fizz 2 porcie
| Soft drink |
Receptúra
Musí obsahovať produkt značky GIFFARD z portfólia spoločnosti ST. NICOLAUS Group, v množstve min. 2 cl. V prípade použitia soft nápoja môže súťažiaci použiť len produkt z portfólia spoločnosti ST. NICOLAUS Group (Budiš, Iconic, Gemerka, Zlatá studňa, Fatra, Franklin&Sons).
Obsah nápoja (len obsah Ingrediencií)
10 cl – 30 cl
Vystúpenie
3 minúty príprava pracoviska
6 minút miešanie súťažného nápoja vo svojej kategórii
3 minúty upratanie pracoviska
| Before dinner cocktail |
Receptúra
obsahovať ako bázu – Borec LONDON Dry Gin v objeme min. 3 cl. Ostatné suroviny smú byť modifikátormi (napr. bitters, sirupy, likéry a pod.). V prípade použitia ďalšieho spiritu musí byť jeho objem menší ako objem povinnej suroviny Borec LONDON Dry Gin. Before dinner cocktail nesmie obsahovať viac než 1 cl osladených produktov.
Obsah nápoja (len obsah Ingrediencií)
8 cl – 10 cl
Vystúpenie
3 minúty príprava pracoviska
6 minút miešanie súťažného nápoja vo svojej kategórii
3 minúty upratanie pracoviska
| After dinner cocktail |
Receptúra
obsahovať ako bázu – Professorado Caribbean Original 38% v objeme min. 3 cl. Ostatné suroviny smú byť modifikátormi (napr. bitters, sirupy, likéry a pod.). V prípade použitia ďalšieho spiritu musí byť jeho objem menší ako objem povinnej suroviny Professorado Caribbean Original 38%.
Obsah nápoja (len obsah Ingrediencií)
8 cl – 10 cl
Vystúpenie
3 minúty príprava pracoviska
6 minút miešanie súťažného nápoja vo svojej kategórii
3 minúty upratanie pracoviska
| Sparkling cocktail |
Receptúra
Musí obsahovať ako bázu – Primat Prosecco D.O.C. spumante v objeme min. 7 cl a obsah alkoholu nesmie byť viac než 4 cl.
Obsah nápoja (len obsah Ingrediencií)
minimálne 10 cl
Vystúpenie
3 minúty príprava pracoviska
6 minút miešanie súťažného nápoja vo svojej kategórii
3 minúty upratanie pracoviska
| Superfinále |
Gin Fizz
Do superfinále postupuje víťaz z jednotlivej kategórie. Finalisti pripravujú vlastnú verziu (twist) klasického drinku - Gin Fizz podľa vlastnej receptúry, ktorá musí obsahovať základnú bázu Borec LONDON Dry Gin. Súťažiaci pripravujú 2 porcie svojho nápoja v časovom limite 5 minút. Na prípravu pracoviska majú k dispozícií 3 minúty. Na prípravu svojho drinku môžu využiť svoju fantáziu a kreativitu. Pred samotným vystúpením bude mať súťažiaci 1 minútu na odprezentovanie drinku v Anglickom jazyku. Všetky suroviny a inventár na prípravu svojho drinku si zabezpečuje súťažiaci vo vlastnej réžii.